החלטתם שהגיע הזמן לעצב מחדש את הבית או רק את הסלון או אפילו חדר שינה בלבד.
לא ממש יודעים מאיפה ניגשים לעיצוב פנים? מה הצעד הראשון? מה הכי חשוב בהחלטה כיצד לעצב חלל בבית?
ריכזתי עבורכם 6 טיפים שנבחרו בקפידה מתוך עשרות טיפים מעולים שמיטב המוחות תרמו לנו.
כל אחד ואחת יכולים לעצב בעצמם את חלל הבית אם מעט הכוונה והרבה כוח רצון.
טיפ מספר 1: מה לבשתי היום?
אחת הדרכים לבחור את הסגנון העיצובי לחלל הבית שלכם הוא ראשית להסתכל פנימה על עצמכם. אולי לא ממש פנימה אבל כן לבחון את הסגנון שלכם. מה אני אוהבת ללבוש? אילו סוגי בד נעימים לי בעין? צבעים מועדפים?
האם אני נוטה ללבוש מחויט? או אני מעדיפה להתלבש לוס ורחב עם טוויסטים קטנים של אלגנט? תעדיפו לקנות תיק עם פאצ’ים חומים צהובים או מעור חלק ומבריק?
נסו לאתר את מילות המפתח לסגנון שלכם, כך תוכלו להגדיר מה אתם רוצים מהמרחב שלכם, שמי שנכנס לתוכו יקבל הרגשה של מסורתיות, רשמיות, אלגנטיות, מודרניות וכוליי.
טיפ מספר 2: מה אני לא סובלת?
זו נטייה טבעית שלנו להסביר מה אנחנו אוהבים על ידי שימוש במה אנחנו לא סובלים. מה לעשות ככה בני האדם בנויים, מדוגמאות, מהשוואות, ממדידות. אגב, אם נכנס לרגע לעובי הקורה, זה בדיוק מתקשר לנו לטיפ מספר אחד, מה אנחנו רוצים שירגישו…אם אנחנו לא מתחברים לסגנון של מישהו אחר, לעיתים כאשר הסגנון שלו יבוא לידי ביטוי בחלל שבו הוא מארח ההרגשה לטוב ולרע תהיה מורגשת אפילו מבלי שנשים לב.
טיפ מספר 3: גם לפה פרויד הגיע?
הבחירה בסגנון העיצוב של חדר השינה שלנו, המשרד או פינת הטלויזיה מושפע מאוד מאירועי חיינו, מהילדות, מהמקומות אליהם נחשפנו. הדפס מסויים יכול לעורר בנו זכרונות ילדות מבית הספר. אקססוריז כמו אפרכסת זהובה יזכירו לי את בית הסבים שלי שהביאו עימם את הפריטים מספרד למדינת ישראל. שטיח פרסי יזכיר לי את בית הורי ואיך היינו הופכים אותו בכדי לנקות ושוב הופכים חזרה… ככה שמחצית מהחודש ראינו רק את הגב של השטיח.
החוויות האלו שעברנו ישפיעו על הבחירה שלנו, אנחנו רוצים להיות מחוברים למקום שבו אנחנו מבלים את מרבית שעות היום. אם נייצר חלל שאנחנו מנותקים ממנו, סיכוי רב שנחפש מקום חדש לבילוי.
טיפ מספר 4: כנסו לפרופורציה!
אנחנו ניגשים לעצב את החלל מחדש נגיד – סלון קיים, חדר ילדים כזה שבא לנו להזיז את הרהיטים ולהתחדש. הבעיה היא שלא משנה כמה נזיז את הרהיטים לא נהיה מסופקים, משהו לא יושב בול כפי שישב בראש שלנו.
ההסבר לזה פשוט מאוד. גודל הרהיטים חייב להיות בפרופורציה לחדר שבו הם מונחים! בא לי מיטה 180/200 אבל חדר השינה שלי 3.5/4 מטר רבוע, אין מה לעשות…הכנסתי את המיטה הזו, עכשיו לא משנה אילו רהיטים אני אכניס עוד לחדר, כל מה שיכנס לחדר ירגיש לי מחניק. כל בגד שלא יכנס למקומו ישר באותו הרגע גורם לי לתחושת מחנק ובלאגן. סימטריה בדרך כלל תעזור לנו לישר בפינות את הריהוט, אבל, מי אמר שככה זה נכון?
אם יש ברשותנו חלל גדול למשל…במקום לשים רהיטים ממש גדולים, אפשר לחלק לפינות שונות, עם ריהוט מותאם, אזור ישיבה, אזור נגינה, איזור צפייה קריאה וכדומה..
טיפ מספר 5: ויהי אור!
תאורה וצבעים הם כלים שלובים. הצבעים אותם נבחר עבור החלל המעוצב חייבים להתאים לייתר חללי הבית. בבית מגורים נדרשת סינרגיה גם במעבר בין חללים שונים. כדי שתהיה זרימה טובה, ישנו אלמנט הצבע, המוטיב החוזר בכל חדר, בצורה שונה ובנגיעות אחרות. לצד בחירת צבעים יש לשים לב לתאורה בחדר, באילו עוצמות היא נכנסת, האם היא משנה את גוון הצבע הנבחר, האם ישנו שוני מהותי באור הנכנס לבית דרך הוילון או מבעד לאהיל.
טיפ מספר 6: הבסיס עליו אנחנו עומדים.
בחירת ריצוף הוא למעשה הצעד הראשון של הנחת יסודות בתהליך עיצוב פנים. סיימנו לתכנן, אפיינו את הכוונות והרצונות. עכשיו שהנחנו את הריצוף, רק עכשיו נוכל לראות באמת ובמדוייק כיצד כל חלקי הפאזל מתחברים.
בחירת טיב הריצוף, איכות החומרים חשובה מאוד עוד בשלב זה. במיוחד שמדובר במגורים לטווח ארוך, לוודא שאנחנו מניחים חיפוי שמרגיש לנו נעים בעין, כזה לא נשחק מהר, חיפוי שנשמר לאורך זמן וצבעו לא דוהה בקלות.
*האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין או בעל מקצוע והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.
כתיבה ועריכת תוכן: יוני נינה אברג’יל 18דיגיטל